Social Media advertenties ook op websites en apps

Bedrijf
Spaceback
Industrie
Programmatic Display

Case

Study

De één op één doorvertaling die wel goed werkt

Veel klanten van ons zetten social media in om hun doelgroep te kunnen bereiken. Dit is op verschillende platformen, waaronder Facebook, Instagram, LinkedIn of TikTok. Het is maar net waar jouw doelgroep zich bevindt. Nou heb je ook zoiets als Programmatic Display. Het geautomatiseerd inkopen van advertenties op verschillende sites en apps. Vaak zie je daar Display banners, welke vaak als irritant worden bevonden. Of men ziet ze niet eens, ook wel banner blindness genoemd. Daarom hebben wij een test gedraaid om te kijken of een social media advertentie het ook goed zou doen op verschillende websites en apps. We hebben de handen in elkaar geslagen met Spaceback, om dit te realiseren. En de resultaten waren verbluffend.

1

Explore

Veel van onze klanten draaien social ads. Wij wilden onderzoeken of we gelijke resultaten konden behalen door het inzetten van verschillende social media advertenties.
Facebook
LinkedIn
TikTok
2

VALIDATE

We hebben de advertenties getest tegenover reguliere Display banners. Het automatisch ophalen van de social media content zorgt ervoor dat er veel meer KPI's behaalt kunnen worden. Zowel kliks naar de website, als interactie met de social icons.
Gevalideerd
door consultants
Fundament van het project
3

GROW

De resultaten waren voor alle klanten enorm goed vergeleken met de reguliere Display inzet. Met name voor verkeer richting de website (CTR) en het distribueren van content (CPA Visit of Time on Site) zagen we echte uitschieters. Veel van onze klanten draaien nu alleen nog deze social ads.
Groei werd gerealiseerd
#1
Ophalen van social content
#2
Display campagne opzetten
#3
Analyseren van de data
4

Build

De social media ad kan één op één worden omgezet naar de Display variant, zodat het social media team van Digital Raise of de klant gewoon haar eigen ding kan blijven doen. Spaceback helpt je zelfs waar nodig. Je moet het alleen ergens kunnen draaien. Daar komt Digital Raise natuurlijk om de hoek kijken.
Social media extensie
De resultaten waren enorm sterk. 95% van de kliks ging richting de website. 5% richting de social media post. Zo realiseer je een echte cross channel strategie.
Review
"We zijn erg blij met de resultaten. De volgende campagne gaan we volledig Spaceback inzetten. Laat die leads maar komen!"

Het resultaat

CTR

+365%

Cost per Visit

-77%

Time on Site

00:05:13

Een website voor de leukste speurtocht van Utrecht

Van idee naar website binnen mum van tijd. Dat is wat je als ondernemer wilt.

Lees verder
Hulp nodig bij jouw online uitdaging?

Stuur ons een bericht.

Wij sturen je zo snel mogelijk een bericht terug.
Bedankt! We sturen je zo snel mogelijk een berichtje terug.
Oeps! Dat ging niet helemaal goed. Probeer het opnieuw.